dimecres, de juny 17

Narradors i narradores valencianes

"Un cuento es un relato en el que lo que interesa es una cierta tensión, una cierta capacidad de atrapar al lector y llevarlo de una manera que podemos calificar casi de fatal hacia una desembocadura, hacia un final." Julio CORTAZAR

El diumenge 28 de juny tancarem la temporada amb l'última sessió de narració oral del curs 2008-09 i ho farem amb la participació de tots els narradors i narradores orals del País Valencià. Amb permís de la càtedra de narració oral escènica hem volgut fer un homenatge als nostres narradors utilitzant els noms que al llarg de la història s'han atribuït a aquesta gent que sempre s'ha caracteritzat per atrevir-se a contar allò que sovint tots pensem i no sempre expressem.
Un homenatge als creadors que han fet de la paraula la seua arma de lluita contra tota mena d'injustícies.
Un homenatge als narradors i narradores que sempre miraran allà on no ens hi havien fixat i ens ho contaran d'una manera que ni sospitàvem que es podia fer.
Un homenatge, en definitiva, als depositaris del "saber fer" de tots els narradors de la història ja siguen els AEDOS, rapsodes, poetes èpics, joglars, trobadors, bufons, GRIOTS, xamans, jelis, genealogistes, contacontes (storytellers), contadors orals, BARDS, druides, vates, declamadors, recitadors, cronistes, CUENTEROS, cantastorie, fabuladors, cantautors, rakugos japonesos, MONOLOGUISTES, one-person-show, stand-up comedy, comunicadors, relatadors, humoristes, jokers, NARRADORS ORALS, comediants, contaires, contadors de contes, cuntacuentos, oralitzadors d'històries, conversadors, slameurs, rappeurs... continuarà!!!