diumenge, de juliol 8

Trencaclosques: contar i cantar

Avui que es diumenge i abans que se n'aneu a la platja, us convidem a navegar per la pàgina del grup Trencaclosques-Rodamóns teatre però amb tot no voldríem que passàreu per alt aquesta definició de qui és i què fa el grup que tindrem el pròxim dimecres 11-07-07 (onze a les onze) al Café del Duende a las 23.00 h.

Per TRENCACLOSQUES el més important el gust per la música tradicional i el gust pel fet teatral, que ens ha permès acostar-nos a una altra forma de contar.U n altre factor són sis anys actuant en fires medievals. Este treball ens ha abocat a indagar en el passat; hem investigat les músiques d'aquest període, la forma en què s'interpretaven, les ocasions que utilitzaven per interpretar-les, altres instruments de poc ús actualment, els intèrprets d'aquestes músiques (joglars i trobadors )... les històries, els contes, la literatura, les representacions... tot allò que s'ha relacionat amb un passat del que moltes vegades només coneixem o recordem els tòpics que discorren a peu de carrer.

El fet és que Trencaclosques és el resultat d'aquestos anys de treball; 'UN CAMÍ D'HISTÒRIES' arreplega romanços i cançons que durant estos últims anys hem anat interpretant en les nostres actuacions ací i allà; històries amb música, música que conta històries i contes musicats i historiats.

Per mi Trencaclosques sempre ha sigut l'exemple de com sent locals amb consciència i estima per la nostra cultura es pot ser internacional, com en la metàfora visual. "Valencians pel món"


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Donç allí estarem...

amb moltísimes ganes de tornar a escoltarlos, que sort que hagi gent que treballe tan be i que sort que els tingam tan aprop :)

s´imagineu despertar-vos amb les illes flotants?... quin luxe.

Anònim ha dit...

La ceba, els raves i la tomaca
no creuen que existisca la carabassa.
Consideren que és una afirmació sense fonament.
La carabassa calla i continua creixent

Contacontes Café El Duende ha dit...

Hòstia Vicent quanta filosofia! Quines carabasses en faríem amb una bona pluja, a temps i continuada.